Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ το τέλος...Εντάξει έχει γίνει χαμός με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Έχω ακούσει και έχω διαβάσει διάφορα από προχθές (όχι πολλά βέβαια). Δεν είμαι κομματικοποιημένη ούτε τοποθετημένη πολιτικά. Απλά ήθελα να παραθέσω την κοινή λογική με απλά λόγια.
Όταν το άκουσα πρώτη φορά προχθές δεν το πίστεψα. Άντε σκέφτηκα! Κάτι άλλο θα εννοούν και δεν κατάλαβαν καλά… 2600+ άνθρωποι μένουν στο δρόμο…Αυτό σκέφτηκα βασικά. Μετά έρχεται και το συναίσθημα ότι τόσα χρόνια δημόσια τηλεόραση, έχει δείξει τόσα, δε γίνεται να κλείσει (είδα και το τελευταίο σποτάκι και συγκινήθηκα κάπως).
Διάβασα και την άποψη για τους υπέρογκους μισθούς και για κάτι βραδινά συμβούλια που τα πληρώνονται έξτρα αλλά δεν γινόντουσαν ποτέ και τέτοια. Άκουσα και για τις προσλήψεις που δεν ήταν αξιοκρατικές. Ναι δίκιο έχουν δε λέω. Αλλά έτσι δεν είναι παντού στο δημόσιο? Γιατί να λένε μόνο για την ΕΡΤ? Επειδή την πληρώνεις στη ΔΕΗ? Γιατί τόσο μίσος? Έχω θειο που δούλευε εκεί πολλά χρόνια και έχει δάνειο τεράστιο. Τώρα πως θα τα βγάλει πέρα? Για ποιο λόγο έπρεπε να μείνουν στο δρόμο τόσοι άνθρωποι και τόσες οικογένειες? Αν θες να κόψεις τις σπατάλες σαν κράτος έλεγξε και βρες τες. Και κοψτες. Όχι μπαμ ξαφνικά σε ένα απόγευμα κλείνουν όλα…Οι χαιρέκακοι λένε όλα αυτά, λένε και ότι να δουν πως είναι σα να είσαι στον ιδιωτικό τομέα…Επειδή και καλά από τη  μια στιγμή στην άλλη χάνουν τη δουλειά τους…Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά σε κανένα τομέα. Ούτε στον ιδιωτικό ούτε στο δημόσιο. Εγώ πάντως είμαι της μέσης άποψης. Ότι δεν έπρεπε να γίνει τέτοια κίνηση και ότι όλο και κάποια άλλη λύση μπορούσε να δοθεί τόσα χρόνια για τις σπατάλες της ΕΡΤ. Δεν είναι όλοι λαμόγια. Δεν είναι φυσιολογικό να κλείνει έτσι απλά ξαφνικά. Ούτε το Alter δεν έκλεισε έτσι! Και δε μένω στο συναισθηματικό κομμάτι της τόσα χρόνια δημόσιας τηλεόρασης. Μένω μόνο ότι δημιουργείται ένας ακόμα μεγαλύτερος αριθμός ανέργων.
Εκτός αν βρεθεί τρόπος να πληρώνονται ένα πόσο και να τους βρουν αλλού δουλειά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως έγινε και με τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής π.χ. και να μην είναι αφραγκοι.
Είδωμεν…Ελπίζω να βρεθεί κάποια μέση λύση και να μη μείνουν χωρίς χρήματα τόσοι άνθρωποι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου